lauantai 31. maaliskuuta 2018

Broileri-kasvispiiras


Valion teksiä lainaten; "Tämä broileri-kasvispiiras sopii moneen tilanteeseen, vaikkapa juhliin, illanistujaisiin tai iltapalaksi salaatin kanssa".
Tästä tuli erityisen herkullinen piirakka ja tulen kyllä tekemään toistekkin! Ohje Valion sivuilta. 

Broileri-kasvispiiras (n. 26cm x 39cm pellillinen)

rahkavoitaikina:
250 g  voita
1 prk (250 g) rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
1 sipuli
½ paprikaa
150 g parsakaalia (tuoretta tai pakaste)
valkosipulia
300 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
(voita tai margariinia paistamiseen)
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
1 tl basilikaa
½ tl oreganoa
1 pussi (150 g) juustoraastetta

ruokakerma-munaseos:
2 dl ruokakermaa
2 munaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria myllystä

  • Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
  • Paloittele parsakaali ja paprika, hienonna sipulit. Ruskista broilerisuikaleet rasvassa. Lisää joukkoon kasvikset ja sipulit. Anna kasvisten pehmetä hetki. Mausta. Nosta pannu levyltä.
  • Taputtele tai pauli taikina uunipellin kokoiseksi. Yhdistä ruokakerma ja munat, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Levitä broileri-kasvisseos ja juustoraaste pohjalle. Kaada päälle ruokakerma-munaseos
  • Paista 200 asteessa 25 - 30 min.

6 kommenttia:

  1. Nam nam!! Ihana piirakka kun on paljon käytetty kasviksia!
    Auringonvalon lisääntyminen vaikuttaa ainakin itseen niin, että vaistomaisesti alkaa kaivata kevyempiä ruokia ja paljon kasviksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sama täällä! Mitä nyt kaslerpihviä himoitsin koko viikon (sain eilen pihvini). :,D

      Poista
  2. Voi kun näyttää hyvältä! Pitää viikonloppuna testata.

    VastaaPoista