maanantai 14. elokuuta 2017

Helppo mustikkarahkapiirakka


Anoppi oli poiminut meille pienen ämpärillisen mustikoita, joten niistäpä oli heti tehtävä vuoden ensimmäinen mustikkapiirakka tuoreista mustikoista. Tykkään tehdä tällä ohjeella piirakan Ikean pienehköön irtopohjavuokaan. Helppo valmistaa ja herkullinen lopputulos. Pakastemustikoita käyttäessä kannattaa mustikoiden joukkoon sekoittaa hieman perunajauhoja.

Helppo mustikka(marja)rahkapiirakka (21cm - irtopohjavuoka)

pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia (sulatettua margariinia tai voita)
1 kananmuna

täyte
n. 3 dl mustikoita (viinimarjoja, karviaisia...)
1 prk (250 g) maitorahkaa (tai 1prk kermaviiliä)
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  • Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon loput aineet hyvin sekoittaen.
  • Taputtele taikina käsin vuoan pohjalle ja osittain reunoille.
  • Ripottele mustikat pohjan päälle.
  • Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos mustikoiden päälle.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.

4 kommenttia:

  1. Nam nam nam :P Mä just mietin,et kun meilläkin anoppi oli kerännyt mustikoita,että olis niin kiva tehdä taas mustikkapiirakkaa! <3 :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on hyvät anopit! :D Mustikkapiirakka on hyvää! <3

      Poista
  2. Rakastan mustikkapiirakkaa!!
    Ihanalta näyttää!
    Lempeitä syskuun tuulia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän vuoden mustikkasato meni nopeasti ohi niin kuin muutkin marjat. Onneksi pakkasessa on edellisvuoden marjoja. :D Mustikkapiirakka on ihan parasta. <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...