Nam nam. Tämä herkullinen kääretorttu hävisi kahvipöydästä hujauksessa,
kun appivanhemppani poikkesivat meillä päiväkahvilla.
Pasha-kääretorttu
4 kpl munaa
2 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte ja kuorrute
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 prk maustettua appelsiini rahkaa
½ dl rusinoita
½ dl sokeria
1 prk maustettua appelsiini rahkaa
½ dl rusinoita
1 dl pistaasipähkinöitä
1 prk persikoita
1 prk persikoita
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon sekaan.
- Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7 minuuttia.
- Ripottele pinnalle sokeria ja käännä ympäri uudelle leivinpaperille esim. toista peltiä hyväksi käyttäen. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja sokeri ja lisää joukkoon rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten syrjään noin 2 dl.
- Kuori ja rouhi pähkinät ja sekoita ne rusinoiden kanssa rahkaseokseen. Jätä pähkinärouhetta vähän koristeluun. Levitä rahkaseos torttulevylle.
- Viipaloi persikat. Säästä puolikas persikka koristeluun. Levitä persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja aloita kääriminen sieltä.
- Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa. Levitä pinnalle loppu rahkaseos ja koristele mieleiseksi.
Olipa kiva ohje, voisin vaikka pääsiäisenä tätä tehdäkin!
VastaaPoistaTaidan pyöräyttää itsekin vielä toisen heti perään, kun tuli niin hyvää. :P
PoistaSiis nam, tässä muodossa pasha kyllä maistuisi mullekin. <3 Ihanaa uutta viikkoa. <3
VastaaPoistaNeljään pekkaan vedettiin koko "pääsiäishalko" ihan tuosta vaan, kun oli niin hyvää. :,D
Poista