sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Pasha-kääretorttu


Nam nam. Tämä herkullinen kääretorttu hävisi kahvipöydästä hujauksessa, 
kun appivanhemppani poikkesivat meillä päiväkahvilla.

Pasha-kääretorttu

4 kpl munaa
2 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrute
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 prk maustettua appelsiini rahkaa
½ dl rusinoita
1 dl pistaasipähkinöitä
1 prk persikoita

  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Sekoita kuivat aineet ja sekoita ne varovasti vaahdon sekaan. 
  • Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7 minuuttia. 
  • Ripottele pinnalle sokeria ja käännä ympäri uudelle leivinpaperille esim. toista peltiä hyväksi käyttäen. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

  • Vaahdota kerma ja sokeri ja lisää joukkoon rahka. Ota rahkaseosta koristelua varten syrjään noin 2 dl. 
  • Kuori ja rouhi pähkinät ja sekoita ne rusinoiden kanssa rahkaseokseen. Jätä pähkinärouhetta vähän koristeluun. Levitä rahkaseos torttulevylle. 
  • Viipaloi persikat. Säästä puolikas persikka koristeluun. Levitä persikkaviipaleet torttulevyn pitkälle reunalle ja aloita kääriminen sieltä.
  • Anna vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa. Levitä pinnalle loppu rahkaseos ja koristele mieleiseksi.


4 kommenttia:

  1. Olipa kiva ohje, voisin vaikka pääsiäisenä tätä tehdäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan pyöräyttää itsekin vielä toisen heti perään, kun tuli niin hyvää. :P

      Poista
  2. Siis nam, tässä muodossa pasha kyllä maistuisi mullekin. <3 Ihanaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neljään pekkaan vedettiin koko "pääsiäishalko" ihan tuosta vaan, kun oli niin hyvää. :,D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...