perjantai 31. maaliskuuta 2017

Skyr juustokakku uunissa


Sain Hopottajilta maisteltavaksi laktoosittomia Skyr rahkoja. Mansikka-baanaani rahkasta valmistin pieniä rahkapiirakoita ja tänään tuli tehtyä erityisen herkullista juustokakkua mango-vesimeloni Skyr rahkasta. Laktoosittomat Skyrit tunnistaa sinisistä kansista.

Skyr juustokakku

pohja:
200 g Digestivekeksejä
75g voita
puolikkaita säilykepersikoita (jätä kaksi pinnalle)

täyte:
2 Skyr rahkaa (laktoositon mango-meloni)
200 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua

pinnalle:
2 persikan puolikasta
¾ rkl sokeria

  • Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu. Viipaloi persikat pohjan päälle.
  • Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
  • Soseuta kaksi persikan puolikasta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sokeri. Lusikoi persikkaseos laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
  • Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
  • Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. 




Mikä on Hopottajat?
Hopottajat on suosittelumedia, johon liittymällä voit päästä testaamaan tuotteita ilmaiseksi ja jakaa niistä tuotearvioita ja suosituksia eteenpäin. Hopottajiin voi liittyä kuka vain täysi-ikäinen ja kaikki pääsevät mukaan. Itse olen hopottajana päässyt maistelemaan ja testailemaan mm. fructolaxia, muroja, gratiineja, pitaleipälastuja, siikamurekepihvejä, Bepanthen rasvaa, voitaikinataskuja, suklaataikinoita ja kylpyhuoneen pesusettiä. Tuotetestauksistani voit lukea lisää vaikka tästä.
Jos innostuit liittymään hopottajaksi, niin käytäthän rekisteröityessäsi suosittelukoodiani HOP10658.

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...