sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Helppo rahka-murupiirakka


Tää on niin taivaallisen hyvää ja maustuu vieläkin herkullisemmaksi, jos malttaa antaa yön yli levätä jääkaapissa (jos todellakin siis malttaa). Tykkään käyttää tässä Arlan Lempi maitorahkaa (300g), josta 1 dl otan pohjaan ja loput täytteeseen. 
Valmistukseen tarvitset vain kaksi kulhoa. Pyyhkäise talouspaperilla voisula-astiaa ja voitele tällä piirakka vuoka; voisula-astiaa voit tämän jälkeen käyttää muruseoksen jakamiseen. Rahkatäyteen saa sekoitettua taikinkulhossa ilman välipesuja.

Suussa sulava rahkatorttu (25 cm)

taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g sulatettua voita

pohjaan lisäksi:
1 muna
1 dl rahkaa (piimää, vaniljakastiketta, maitoa)

rahkatäyte:
1 prk rahkaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
(rusinoita)

  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon voisula. Ota puolet seoksesta toiseen astiaan ja lisää toiseen puoleen muna ja rahka.
  • Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle. 
  • Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle.
  • Ripottele pinnalle muruseos.
  • Paista 200 asteessa 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...