lauantai 25. elokuuta 2018

Salted caramel cheesecake-piirakka


Tähän herkkuleivokseen ihastuin Kakkuviikarin vispailuja blogissa.
Namskis! Tuli niin sussa sulavaa, että tätä tulee kyllä jatkossakin tehtyä!

Salted caramel cheesecake-piirakka (24 cm irtopohjavuoka)

pohja:
170 g digestive-keksejä
80 g voita

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

päälle:
sormisuolaa

  • Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.
  • Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  • Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
  • Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
  • Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Tätä on kovin monessa blogissa jo kehuttu, mutta vielä en ole ehtinyt itse kokeilemaan. Pitää kai ottaa syyskuun to-do -listalle! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...