maanantai 30. maaliskuuta 2020

Kasvis-tortillalasagne


Mies sai huijattua. Kuvittelin syöväni herkullista jauhelihalasagnea. Vasta kun pyysin ohjetta tänne muistiin kirjoitettavaksi, paljastui että juuri nauttimani ateria olikin kasvisateria. 
Ihan super herkullista!

Kasvis-tortillalasagne

Tomaattikastike
1 sipuli
öljyä tai juoksevaa margariinia
1 prk tomaattimurskaa ja saman verran vettä
n. 1 rkl tomaattipyrettä
1 liemikuutio
valkosipulirouhetta, mustapippuria, pizzamaustetta, chiliä, ripaus sokeria
2 dl tummaa soijarouhetta

  • Kuumenna rasva pannussa/kasarissa ja kuullota siinä pilkottu sipuli.
  • Lisää loput aineet ja keittele 10-15 min.

Juustokastike
öljyä tai juoksevaa margariinia
n. ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl juustokermaa
2 ½ dl maitoa
n. 1 dl juustoraastetta
(suolaa)

  • Kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot rasvan joukkoon. Älä ruskista.
  • Lisää kerma ja maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen.
  • Kun kastike kiehuu sammuta virta ja lisää juustoraaste.
  • Sekoita tasaiseksi. (Lisää tarvittaessa suolaa)

1 pkt vehnätortilloja (8kpl)
1 pyöreä vuoka
loraus juoksevaa margariinia
ripaus juustoraastetta

Kokoaminen
Voitele pyöreä, korkea vuoka.
Aloita tomaattikastikkeella, jonka päälle tortillalätty, sitten juustokastiketta ja lätty jne.
Päällimmäiseksi juustokastiketta.
Ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30min.
Anna vetäytyä noin 10min ennen syömistä, jos maltat.


6 kommenttia:

  1. Näyttää ERITTÄIN hyvältä! Tulipa mieliteko.

    VastaaPoista
  2. Onpas herkun näköistä, täytyy kokeilla! Joskus oon tehnyt jauhelihalasagnea tortilloista, mutta tämä on varmasti myös hyvää. Uudet kasvisruokavinkit ovat ilahduttavia, kun koetan hiljalleen lisätä meidän perheen kasvissyöntiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä uudet kasvis raaka-aineet on niin kivoja, kun säilyvät kuiva-aine kaapissa hyvin. Toimivat hyvänä hätävarana ja tuovat ne kivaa vaihteluakin. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...