torstai 22. huhtikuuta 2021

Raikas sitruuna-rahka-hyytelökakku


Kivan raikas kakku vaikka pieniin puutarhakutsuihin.

Sitruuna-rahka-hyytelökakku (19 cm irtopohjavuoka)

pohja:
180 g digestive keksejä
80 g juoksevaa margariinia/voisulaa

täyte:
200 - 300 g tuorejuustoa
200 g maustettu sitruunarahka
145 g valkosuklaata
3 liivatetta
puolikkaan sitruunan mehu (tarvittaessa lisää sitruunamehua pullosta)
koristeluun: puolikas sitruuna, lakritsia, lakritsi strösseleitä (esim. vuohenputkn lehtiä)

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini/voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  • Laita valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan.
  • Pehmitä sähkövatkaimella tuorejuusto ja vatkaa joukkoon rahka.
  • Kiehauta sitruunamehu ja liuota joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja sekoita sillä aikaa valkosuklaa tuorejuusto-rahkaseokseen.
  • Lisää liivateseos huolellisesti sekoittaen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mutta mielummin yön yli.

2 kommenttia:

  1. Nam! Raikkaat "juustokakut" on mun suosikkeja (ja niin taitaa olla aika monen muunkin, koska jos tällaisen tekee kahvipöytään, häviää se sieltä aika nopeasti).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitotuote taittaa happaman maun makeaksi ja miellyttävän maistuvaksi. 🤤 Mulla jäi nää raaka-aineet yli pääsiäisestä ja kun ystävä tuli kylään niin oli hyvä syy leipoa kaakku. 🥰

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...