sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Banaani pannukakkua ja raparperihilloketta


Maidossa alkoi päiväys paukkua ja banaanitkin olivat omaan makuuni turhan tummia. Nam, syntyi herkullinen pannari, mutta on tämä herkullinen pannariohje ilman banaanejakin. 
Voi miten hyvin pannarin kanssa sopii raparperi!

Banaani pannukakku (pellillinen)

8 dl maitoa
½ tl suolaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
25 g rasvaa
2 banaania

  • Sekoita kaikki ainekset pallovispilällä huolella sekaisin ja anna taikinan turvota noin vartin verran. 
  • Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja ripottele pinnalle viipaloituja banaanisiivuja. (Pannaritaikinan kuuluu olla melko nestemäistä)
  • Paista uunin keskitasolla 200 asteisessa uunissa n. 30 min.


Raparperihilloke

1 l raparperia
1 dl vettä
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria

  • Pilko raparperit noin sentin mittaisiksi paloiksi. Laita raparperipalat kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Anna kiehahtaa. 
  • Lisää joukkoon sokerit ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut.

2 kommenttia:

  1. Nam kun näyttää hyvältä! Leppoisaa alkavaa viikkoa❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhempani tulivat iltakahville, niin neljään pekkaan syötiin koko pannari yhdellä istumalla. Oli siis todella hyvää. :P
      Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...