n. ½ - 1 l perattuja herneitä
pätkä purjoa
paahdettua sipulia / tai 1 pieni sipuli
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 tl meiramia
vettä
400 g (broilerin)jauhelihaa
currya ja/tai broilerimaustetta
öljyä/voita
1 rkl vehnäjauhoa
n. 1 dl ruoka-/juustokermaa
mustapippuria
sinappia
(suolaa)
- Perkaa herneet kattilaan. Lisää pilkottu purjo, sipuli, meirami, liemikuutio ja vettä niin, että herneet peittyvät. Keitä herneitä noin 15 min.
- Herneiden kiehuessa ruskista broilerinjauheliha öljytilkassa tai voinokareessa. Mausta currylla ja/tai broilerimausteella. Ripottele ja sekoita jauhot jauhelihan joukkoon ja anna jauhojen kypsyä hetken.
- Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää joukkoon ruoka-/juustokerma, jauhelihaseos ja mausta rouhitulla mustapippurilla, sinapilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita ja kiehauta.
Oliks tää mistään kotoisin? Mun on kauan kans pitänyt kokeilla, mutta en vielä ole saanut aikaiseksi.
VastaaPoistaTodella hyvää!! Siks laitoin tuon annoskooksi 2-4, koska kyllä tuosta neljä olisi syönyt, mut me syötiin kaksistaan ihan hujauksessa koko satsi. :,P Ei ollenkaan hullumpi ruoka näin hellepäivänä. :,D
Poista