lauantai 2. maaliskuuta 2019

Helppo ja mehevä Toscapiirakka


Ihana mehevä toscapiirakka syntyy myös ilman vatkaamisia ja vain yhtä kulhoa ja kattilaa käyttäen. Halutessaan piirakasta voi myös tehdä päärynä- tai omena-toscapiirakan, lisäämällä pohjan päälle päärynä- tai omenakuutioita. 

Helppo Toscapiirakka (25 cm) 

pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa (kermaa, vaniljakastiketta, appelsiinimehua...)
75 g pullomargariinia (tai voisulaa)

kuorrutus: 
75 g voita tai leivontamargariinia
¾ dl sokeria
100 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa (appelsiinimehua)

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon loput ainekset. 
  • Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  • Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20min.

  • Sulata kuorrutusta varten voi kattilassa. Lisää muut aineet ja keittele hetki varovasti sekoittaen. 
  • Levitä kuorrutus piirakan päälle. 
  • Jatka paistamista 200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.


7 kommenttia:

  1. Nam, toscapiirakka on yksi parhaista! Mun täti tekee niin järjettömän hyvää toscapiirakkaa. Ja koska muistan tämän kertoa joka kerta kun nähdään, niin voit varmaan uskoa, että aina kun olen menossa sinne kylään, kahvin kanssa on tarjolla toscapiirakkaa! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...