lauantai 13. helmikuuta 2021

Blinit

 

Olen heppaystävieni kanssa käynyt useampana vuonna syömässä blinejä Ravintola Rouxsissa. Nyt jäi Rouxin blinit syömättä, mutta blinihammasta kyllä kolotti. Makukokemusta blineistä on siis vain yhdestä ravintolasta ja ohjeita on paljon erilaisia, mutta mielestäni onnistuin hyvin. 

Alkupeäräinen ohje on Valiolta. Isovanhemmat tulivat meille kans syömään. Haluisin blineistä pieniä ja jotta ei vieraiden aikana tarvitse hellan ääressä seisoskella, niin paistoimme blinit etukäteen, ladoimme pellille ja käytimme ne uunissa juuri ennen tarjoilua. Kermaviilin vaihdoin bulgarian jugurttiin ja taikina tekeytyi tunnin sijasta yön yli. Lettupannuja olisi voinut olla toinenkin, niin paistelu olisi ollut joutuisampaa. Varaa siis aikaa, jos paistat vain neljä minä kerralla. 😅 Näistäkin tuli kivan kuohkeita, mutta kunnollisella valurautaisella, vähän isommalla pannulla olisi varmana tullut vieläkin parempia, kun olisi saanut tehtyä paksummiksi. Lisukkeitakin meillä oli vähän enemmän mitä normaalisti blinien kanssa tarjotaan: valkosipulista-juustoporkkanasalaattiakasvisterriiniäKasvis-mozzarellaterriiniä, sienisalaattia ja savukalasalaattia .

BLINIT (n. 35 kpl pieniä blinejä)

5 dl täysmaitoa
25 g hiivaa
2 ½ dl tattarijauhoja
1 ¼ dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
200 g bulgarian jugurttia 
½ tl suolaa
3 valkuaista

  • Aloita blinien valmistaminen liottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Varaa riittävän tilava kulho, koska taikina kohoaa.
  • Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota n. 1 h  (tai yön yli jääkaapissa niin kuin itse tein.)
  • Lisää blinitaikinaan keltuaiset, bulgarian jugurtti ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
  • Paista blinit voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin joko blini-, ohukais- tai paistinpannulla.
  • Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy. Tai lado pellille ja juuri ennen tarjoulua voitele kirkastetulla voilla ja lämmitä hetki 180 asteisessa uunissa.
  • Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä, hienonnettua sipulia ja tilliä. 

1 kommentti:

  1. Oih rakastan blinejä! Nam!

    ❤️Ihanaa ystävänpäivää!❤️

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...