maanantai 16. maaliskuuta 2020

Juurettomat ruispalat


Tein laskiaissunnuntaina hernekeiton seuraksi ruisleipiä. 
Leivistä tuli erittäin herkullisia. Ohje löytyi Soppa365.
Lisäsin ohjeeseen suoraan desin verran lisää vehnäjauhoja.
Taikina on tahmeaa, joten en kaulinnut koko taikinaa kerralla,vaan jaoin sen pienempiin osiin ja käytin vehnäjauhoja niin paljon, että taikina oli käsiteltävissä.  

Pienet ruisleivät ilman juurta

½ litraa vettä
½ rkl suolaa
2 tl siirappia
1 pussi kuivahiivaa
7 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

  • Sekoita hiiva, suola ja siirappi veteen. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla.
  • Kauli taikina noin 8mm, painele muotilla leipiä. Pistele pintaan reikiä. (käytä reilusti jauhoja, taikina on aika tahmaisaa.) Anna kohota 1/2-1 h.
  • Paista 200 asteeseen. Paista noin 10 minuuttia.Leipä on kypsä, kun pohjaan koputtamalla kuulostaa ontolta.

3 kommenttia:

  1. Pitääkin ottaa tämä ohje talteen mikäli hamstraus kaupoissa jatkuu ja ruisleivät ovat aina loppu ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...