sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Broileripyörykät ja currykermakastike


Pidän kovasti kaupan eineis broileripyöryköistä. 
Nyt tuli kuitenkin tehtyä niin herkullisia pyöryköitä itse, 
että kaupan pyörykät jäävät kakkoseksi.

Broileripyörykät (n. 20 kpl) ja currykermakastike

3 dl kiehuvaa vettä
kasvisliemikuutio
1 dl vaaleaa soijarouhetta
¾ dl korppujauhoja
1 rkl paahdettuja sipulihiutaleita (tai pilkottu sipuli)
rakuunaa, pippurisekoitusta (tai mustapippuria)
valkosipulijauhetta (tai tuoretta valkosipulia)
400 g broilerin jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 rkl siirappia

kastike
1 rkl vehnäjauhoja
n.  2dl kiehuvaa vettä
1 prk (juusto)kermaa
curryä reilusti

  • Mittaa kulhoon kiehuva vesi ja liota siihen liemikuutio. Lisää liemeen soijarouhe, korppujauho, sipulihiutaleet, valkosipulijauhe, rakuuna ja pippurisekoitus. Anna turvota noin 15 min. Lisää jauheliha, kananmuna, siirappi, öljy ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta pyöryköitä ja paista ne voi-öljy seoksessa, väljästi kahdella pannulla, kauniin ruskeiksi. 
  • Yhdistä pyörykät toiselle pannulle, ja valmista tyhjällä pannulla kastike. Lisää pannulle jääneeseen rasvaan vehnäjauhot ja ruskista niitä hetki. Lisää curry, vesi ja (juusto)kerma. Sekoita kastike tasaiseksi, kaada se toiselle pannulle pyöryköiden päälle ja anna niiden hautua miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 15 min.

2 kommenttia:

  1. Voi nam, on niiin herkullisen näköstä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli kyllä erityisen hyviä! Katselin Saarioisten broileripyörykoiden sisältöä ja sovelsin ohjeen sen mukaan. :D Näitä voisi napostella huoneenlämpöisenäkin ihan pelkillään. :P

      Poista