tiistai 10. heinäkuuta 2018

Marjapiirakka vaniljakreemillä


Marjapiirakka vaniljakreemillä (25cm)

pohja:
150 g voisulaa (tai margarinia/pullomargarinia)
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
marjoja

paistonkestävä vaniljakreemi:
4 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
reilu 1 tl vaniljasokeria

  • Aloita piirakan tekeminen vaniljakreemillä. Sekoita kreemin kaikki aineet paitsi vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan voimakkaasti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja muttuu paksuksi ja täyteläiseksi. Ota heti pois liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
  • Sekoita kulhossa sokeri ja rasva keskenään ja lisää joukkoon jauhot. Ota sivuun noin kahvikupillinen taikinaa. Lisää taikinaan loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan. 
  • Levitä pohjan päälle vaniljakreemi ja ripottele päälle marjat. Murustele vielä pinnalle aiemmin sivuun jätetty taikina. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...