tiistai 17. huhtikuuta 2018

Puolukka-kinuskirahkakakku


Puolukka-kinuskirahkakakku (n. 21 cm irtopohjavuoka)

pohja:
n. 200 g digestive-keksejä
n. 75 g pullomargariinia (ja tai voisulaa)

täyte
1 - 2 dl murskattuja puolukoita (pakaste)
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g rahkaa
1 prk flora vanillakastiketta
1 dl vispikermaa
n. 1 dl kokonaisia puolukoita (pakaste)
2 riviä Pandan valkosuklaata rouhittuna
3 liivatelehteä 
tilkka mehua liivatteen liottamiseen

kinuskikastike:
1 dl kermaa
½ dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
  • Keitä aineksia kattilassa 5-10min.

  • Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  • Murskaa sulatettuja puolukoita pallovatkaimella kulhossa ja sekoita niiden joukkoon rahka, valkosuklaarouhe, sokeri ja vaniljasokeri. 
  • Lisää seokseen vatkattu flora vanilla sekä varovasti nuolijalla nostellen vatkattu kermavaahto sekä kokonaiset puolukat.
  • Kiehauta kattilassa mehutilkka ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita hieman jäähtynyt liivateliemi täytteeseen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
  • Pursota kinuskille reunus jämäkästä vispikermavaahdosta ja kaada jäähtynyt kinuskikastike keskelle. Koristele vielä halutessasi kokonaisilla puolukoilla. 

6 kommenttia:

  1. Nam, täytyykin tehdä, kun on puolukoita vielä pakkasessa! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan raikas kakku, mutta ei kuitenkaan liian kirpssakka. Nam, oli niin hyvää! :P

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kutsuttiin appivanhemmat kylään, niin melkein koko kakku hävisi yhdellä istumalla neljään pekkaan. :D

      Poista
  3. Tätä ohjetta olenkin jo odotellut siitä saakka kun näin kakun kuvan Instagramissa!! Nam nam ja nam! Puolukan ja kinuskin yhdistelmä on suorastaan vastustamaton!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä; kinuski tuo puolukasta ihanan maistuvan maun esille ja vie hapokkuuden. :P

      Poista