perjantai 27. heinäkuuta 2018

Hernekeitto tuoreherneistä


Hernekeitto tuore- tai pakasteherneistä (2-4 annosta)

n. ½ - 1 l perattuja herneitä
pätkä purjoa
paahdettua sipulia / tai 1 pieni sipuli
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 tl meiramia
vettä
400 g (broilerin)jauhelihaa
currya ja/tai broilerimaustetta
öljyä/voita
1 rkl vehnäjauhoa
n. 1 dl ruoka-/juustokermaa
mustapippuria
sinappia
(suolaa)

  • Perkaa herneet kattilaan. Lisää pilkottu purjo, sipuli, meirami, liemikuutio ja vettä niin, että herneet peittyvät. Keitä herneitä noin 15 min. 
  • Herneiden kiehuessa ruskista broilerinjauheliha öljytilkassa tai voinokareessa. Mausta currylla ja/tai broilerimausteella. Ripottele ja sekoita jauhot jauhelihan joukkoon ja anna jauhojen kypsyä hetken. 
  • Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää joukkoon ruoka-/juustokerma, jauhelihaseos ja mausta rouhitulla mustapippurilla, sinapilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita ja kiehauta.

2 kommenttia:

  1. Oliks tää mistään kotoisin? Mun on kauan kans pitänyt kokeilla, mutta en vielä ole saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvää!! Siks laitoin tuon annoskooksi 2-4, koska kyllä tuosta neljä olisi syönyt, mut me syötiin kaksistaan ihan hujauksessa koko satsi. :,P Ei ollenkaan hullumpi ruoka näin hellepäivänä. :,D

      Poista