torstai 19. heinäkuuta 2018

Vaniljaviinerit


Helppo ja herkullinen tarjottava vieraille näin marja-aikaan. 
Koristeluun saa käyttää luovuutta.


Vaniljaviinerit (10 - 16 kpl)

1 pkt voi- tai lehtitaikinaa
kananmuna voiteluun
(pinnalle tuoreita marjoja, sulatettua suklaata...)

paistonkestävä vaniljakreemi:
4 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
reilu 1 tl vaniljasokeria

  • Aloita viinerien tekeminen vaniljakreemillä. Sekoita kreemin kaikki aineet paitsi vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan voimakkaasti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja muttuu paksuksi ja täyteläiseksi. Ota heti pois liedeltä ja mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
  • Sulata taikinalevyt paketin ohjeen mukaan. Puolita levyt ja viillä veitsen kärjellä noin sentin päähän reunasta "kehykset". Laita kehysten keskelle nokare vaniljakreemiä. Voitele reunukset kananmunalla ja paista viinerit taikinapaketin ohjeen mukaisesti (225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min).
  • Koristele jäähtyneet viinerit marjoilla, marengilla, suklaalla, piikeerillä, tomusokerilla, pähkinöillä...

marenki:
2 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria

  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää samalla joukkoon sokeri pienissä erissä. Marenki on tarpeeksi kovaa, kun vaahto pysyy kulhoa kallistettaessa paikallaan. Pursota paistettujen marenkien päälle pienet ruusukkeet. Paahda marengin pintaa töhöttimellä kevyt rusketus.

4 kommenttia:

  1. Nam!! Herkulliset viinerit ja kauniit koristelut! Saattaisinpa "muutaman" ihan helpostikin syödä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari leivosta herkuttelee kahvin kanssa ihan kepeästi. :D Olen niin tykästynyt tuohon itse tehtyyn vaniljakreemiin. <3

      Poista