keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Kaurainen kermaviilipiirakka


Tällä kyllä valmistuu herkullinen hedelmä- tai marjapiirakka. Tein meille toissapäivänä piirakan päärynöistä ja omenoista ja ripottelin pinnalle rouhittuja pähkinöitä.
Varo paistamasta piirakkaa liikaa. Paista vain niin, että reunat saavat kauniin vaaleanruskean sävyn. 
Kookoksen ystävä voi lisätä pohjataikinaan hieman kookoshiutaleita.

Kaurainen kermaviilipiirakka (25 cm)

pohja:
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl sokeria
3 ½ dl kaurahiutaleita
½ dl kauraleseitä
(kookoshiutaleita)
125 g (100 g riittää) juoksevaa margariinia (voita/margariinia sulatettuna)
1 kananmuna
2 rkl maitoa

täyte:
marjoja/hedelmiä maun mukaan (mustikoita, säilykepersikoita/ananasta, omenaa...)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl fariinisokeria (sokeria)
1 tl vaniljasokeria

  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen loputkin aineet. Anna taikinan levätä 10 min, jotta kaurahiutaleet hieman turpoaisivat.
  • Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Ripottele marjat/pilkotut hedelmät pohjan päälle ja kaada täyte niiden päälle.
  • Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35 - 40 min.

4 kommenttia:

  1. Varmasti herkullinen, marja-aikaan tuleekin usein joku piirakka pyöräytettyä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän piirakkaan tulee syödessä himo keksimäisen pohjan vuoksi. xD

      Poista
  2. Tuo pohja kuulostaa mielenkiintoiselta. Menee testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan jo mustikoiden kypsymistä, että saisin tehtyä tällä ohjeella mustikkapiirakan. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...