Tällä ohjeella valmistat rahkaiset muffinit ilman vatkaamisia. Muffini-vuokiin taikinan joukkoon voi vielä piilottaa vaikkapa palan valkosuklaata. Valkosuklaakuorrute kruunaa leivoksen.
Piparkakku rahkamuffinit (n. 12 kpl)
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl pullomargariinia
1 prk Arla piparkakku makurahkaa
½ dl maitoa
2 kananmunaa
- Sekoita puuhaarukalla kuivat aineet keskenään.
- Lisää loput aineet hyvin sekoittaen, mutta vältä turhaa vatkaamista.
- Jaa taikina vuokiin lusikalla.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 15 - 20 minuuttia.
65 g huoneenlämpöistä voita (ei sulatettua)
n. 50 g tomusokeria
50 g valkosuklaata
1 keltuainen
- Sulata valkosuklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuainen joukkoon. Lisää lopuksi valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä tai maistuu esim. liian voiselta voi tomusokeria vielä lisätä.
Oi onpa ihanan näköisiä!
VastaaPoistaJa erittäin hyvän makuisiakin! :D
Poista