lauantai 27. elokuuta 2016

Kanttarelli-curry-porsaspiirakka


Vieraita tulossa. Jotakin sellaista piti tehdä, jota voi tarjota vieraille kahvin kanssa, mutta samalla itselle korvaisi päivän ruoan. Kotikokeista löytyi mukavan kuuloinen resepti mahtavasta curry-porsaspiirakasta. Voitaikinaa ei ollut, joten tein itse pohjan. Porkkanat korvasin kanttarelleillä. Curry ja possu on hyvä makupari!

Kanttarelli-curry-porsaspiirakka

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
¾ dl ruokaöljyä
1½ dl vettä
  • Sekoita kaikki aineet keskenään, aloittaen kuivista-aineista. 
  • Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte
rypsiöljyä
400 g porsaan suikaleita
1 sipuli
kanttarellejä
30 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 isoa tl currya
mustapippuria
4 dl vettä
1/2 kanaliemikuutiota 
2 munaa
kourallinen juustoraastetta 

  • Ruskista porsaan suikaleet pannulla öljyssä. Lisää pannulle pilkotut sipulit ja kanttarellit, kuullota hetki. Mausta currylla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. 
  • Siirrä lihat pannun toiselle reunalle. Sulata paljaalla puolella voi ja lisää siihen vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja kanaliemikuutio ja sekoita kaikki sekaisin. 
  • Hauduta miedommalla lämmöllä kunnes seos on tarpeeksi paksua ja neste on haihtunut lähes kokonaan. Ota pois levyltä. Anna hetki jäähtyä. Lisää juustoraaste ja kananmunat ja sekoita huolella. Kaada täyte pohjan päälle.
  • Paista uunin alatasossa 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti