maanantai 29. elokuuta 2016

Mehevä omenapiirakka


Kotivinkin facebook sivuilla mainostettiin Valkosuklaista omenapiirakkaa. Ohje kuulosti niin herkulliselta, että sellainenhan piti pyöräyttää jälkiruoaksi. Pellillinen kahdelle on turhan suuri annos, joten puolitin ohjeen ja tein sen piirakkavuokaan. Piimäkään ei ollut, joten korvasin sen turkkilaisella jugurtilla. Taikina oli hieman tahmeaa ja vaikeahkoa levittää vuokaan, joten pieni loraus maitoa taikinan joukkoon voisi helpottaa levittämistä. Piirakasta tuli kuitenkin ihanan mehevä ja maistuva! Valkosuklaan lisäys oli aivan turhaa, koska sen maku ei tullut juurikan esille. Seuraavan kerran vaihtaisin myös saksanpähkinät pekaanipähkinöihin. Pekaanipähkinästä en niin sellaisenaan pidä, mutta omenapiirakan kanssa ihan loistava makupari! 

Mehevä omenapiirakka

250 g turkkilaista jugurttia tai 2,5 dl piimää
½ dl rypsiöljyä
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
¾  tl ruokasoodaa
1 tl kanelia ja ripaus kardemummaa
Omenoita maun mukan
n. ½ dl fariinisokeria
1 dl saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä

  • Sekoita jugurtti/piimä, öljy ja sokeri. Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää ne seokseen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  • Paloittele omenat ja ripottele/lado ne haluamallasi tavalla taikinan päälle. Ripottele päälle fariinisokeri, ripaus kardemummaa ja rouhitut pähkinät.
  • Paista 200 asteisen uunin alatasolla 30 - 40 minuuttia.
  • Koristele piirakka tomusokerilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...