tiistai 23. elokuuta 2016

Black – Salmiakkisuklaa hyytelökakku


Meillä vietettiin eilen ystävien kesken Kisu-kissamme 4v syntymäpäiviä. Valmistin vieraille salmiakkihyytelökakun, josta itse ainakin tykkäsin valtavasti! Ihanan makeaa, eikä salmiakkikaan tullut liikaa esille. Valmistin kakun Ikean 22cm irtopohjavuokaan. Normaali kokoiseen vuokaan laittaisin vaniljakastiketta koko purkin. Ohjeen keksimäärä riittää isompaankin vuokaan. Maku vain paranee levättyään parin yön yli jääkaapissa. 

Black – Salmiakkisuklaa hyytelökakku

Pohja
200 g digestive keksejä
75 g voisulaa

Täyte
 dl Flora Vanillakastiketta
2 levyä Marabou Black – Salmiakki suklaalevyä
200 g vaniljatuorejuustoa
3 liivatelehteä
liivatteen liottamiseen esim. apteekin salmiakki mixeriä tai sitruunamehua

  • Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  • Vatkaa vanillakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto.
  • Sulata toinen suklaalevyistä ja paloittele veitsellä toinen levy murusiksi. 
  • Kiehauta n. 1-2 rkl apteekin salmiakki mixeriä ja lisää joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä.
  • Sekoita suklaasula ja suklaamuruset vaniljatuorejuustovaahtoon ja sekoita vielä huolella liivateseoskin joukkoon.
  • Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mielummin yön yli.

2 kommenttia: