lauantai 12. marraskuuta 2016

Hernerouhe-makaronilaatikko


Tämä makaronilaatikko ei jauhelihaa kaipaa. Erittäin herkullista! Herneen proteiinipitoisuus on korkea, lähes sianlihan tasoa. Suomalainen hernerouhe on myös lisäaineeton ja edullista! 
Suosittelen kokeilemaan.

Hernerouhe-makaronilaatikko

2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa kuutioina tai raasteena
2 rkl öljyä
3 tl yrttimausteseosta
1 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
400 g makaronia
2 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä (1 kasvisliemikuutio ja 6 dl kiehuvaa vettä)
päälle: siemeniä

  • Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia. 
  • Hienonna sipulit ja kuutioi tai raasta porkkanat. Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja porkkanoita pannulla noin viisi minuuttia. Mausta seos. 
  • Keitä makaronit, mutta jätä vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa. 
  • Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi. Ripottele vielä hieman pinnalle juustoraastetta ja siemeniä. 
  • Paista noin 35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti