tiistai 8. marraskuuta 2016

Valkosipuliperunat


Valkosipuli-kermaperunat

n. 1kg perunoita
n. 5 valkosipulin kynttä
punasipuli
mustapippuria, reippaasti suolaa
2 dl kuohukermaa
2 - 2 ½ dl 15% ruokakermaa
voita 

  • Kuori ja viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi kylmään veteen (tärkkelyksen poistamiseksi, jotta valmis perunalisuke ei olisi mössöä). Kuori ja suikaloi punasipuli. Murskaa kuoritut valkosipulit veitsellä pienehköksi hakkelukseksi. Valuta vesi perunoista, huuhtele ne uudelleen ja valuta kuivaksi. 
  • Voitele vuoka. Levitä pohjalle reilu kerros perunoita ja ripottele päälle suolaa, mustapippuria, sipulia ja valkosipulia. Levitä uusi samanlainen peruna-maustekerros. Levitä pinnalle vielä kerros perunoita. Kaada päälle kermat, ripottele vielä hieman suolaa ja valkosipulimurskaa. 
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. tunti, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Anna vetäytyä 10 - 15 min. Ripottele pinnalle halutessasi paahdettua sipulia ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti