maanantai 30. tammikuuta 2017

Runebergintortut


Runebergin päivää vietetään helmikuun 5. päivä.

Runebergintortut (6 kpl)

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilijasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl murskattuja kaurakeksejä
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl tummaa rommia (konjakkia, punssia..)

pinnalle
paistonkestävää vadelmahilloa
2 rkl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua
tilkka vettä

  • Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Mausta taikina rommitilkalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • (Voitele ja korppujauhota silikoninen runerbergin/muffinssivuoka) Lusikoi taikina runebergintorttuvuokiin (tai muffinivuokiin). Paina kostutetulla sormella pieni kuoppa taikinan keskelle ja tipauta kuoppaan nokare vadelmahilloa.
  • Paista 200 asteessa n. 10-20 min riippuen vuokien koosta.
  • Anna torttujen jäähtyä ja irrota ne vuuista.
  • Kostuta torttuja hieman maidolla. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja pursota rinkula tortun päälle ja lisää vielä vadelmahilloa keskelle.

2 kommenttia:

  1. On ihanan herkullin blogi sulla ♥ Sattumalta tänne eksyin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! Kiva, kun blogiini eksyit. <3 :D Meillä kokkaillaan päivittäin ja leivontaankin vähintään viikottain, joten blogi on kiva tapa tallentaa itselle mieleisiä ohjeita talteen ja jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...