torstai 5. tammikuuta 2017

Helpot ruisnapit


Tämä ohje on ollut vanhassa blogissanikin ja Koivurannan Nannen blogista olen tämän napannut.
Hernekeittoa ja omatekemien ruisnappien päälle sipaisu tuorejuustoa; nam! 
Taikina on hyvin tahmeaa, joten vaikka käytin tälläkin kertaa olevinaan rutkasti ruisjauhoja kaulitsemiseen, niin ensimmäinen kaulinta takertui leivonta-alustaan kiinni. ´
Vasta seuraavalla kaulitsemisella alkoi napit irtoamaan. Eli jauhojen kanssa saa todellakin lotrata!

Ruisnapit 

1 ¼ dl vettä
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
¾ dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja

  • Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Anna hetken "kohota".
  • Kauli taikina ohueksi ja irrota muotilla ruisnapit, pellille leivinpaperin päälle. Taikina on kovin tarttuvaa, joten ruisjauhoja voi käyttää reippaasti(!) taikinan kaulitsemiseen.
  • Paista 240 asteessa noin 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti