lauantai 14. tammikuuta 2017

Trooppinen hyytelökakku


Tällaisen kakun tein jokunen vuosi sitten syntymäpäivilleni. Hain trooppisen ja raikkaan makuista kakkua ja mielestäni onnistuinkin tässä saamaan maut kohdilleen.

Trooppinen hyytelökakku

pohja:
n. 200g digestive-keksejä (tai kaurakeksejä)
n. 75g pullomargariinia (tai voisulaa)

täyte
½ prk flora vaniljakastiketta
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 levy pandan valkosuklaata
165 ml kookoskermaa
210 g trooppista hedelmähilloa
4 liivatelehteä
tilkka omenamehua/vettä/sitruunamehua

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. 
  • Laita valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan.
  • Vatkaa vanilijakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja hedelmähillo.
  • Kiehauta tilkka vettä tai mehua ja liuota joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja sekoita sillä aikaa kookoskerma sulatetun suklaan joukkoon ja vatkaa seos vanilja-tuorejuustovaahdon joukkoon. 
  • Lisää liivateseos huolellisesti sekoittaen trooppiseen vaahtoseokseen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mutta mielummin yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti