maanantai 13. helmikuuta 2017

Kaalikeitto


Keiton kanssa mehevät ja herkulliset sämpylät leivot tällä ohjeella. 
Itse tykkään käyttää sämpylöitä tehdessä kuivahiivaa.

Kaalikeitto

n. vajaa 1 kg kaalia
muutama porkkana
sipuli
muutama valkosipulin kynsi
vettä
kasvisliemikuutio
suolaa, pippurisekoitusta, tinjamia, rosmariinia
pieni loraus siirappia
lihaa n. 400 g (viljaporsaan suikaleita, jauhelihaa, lapaa, lammasta tms.)

  • Suikaloi kaalit, porkkanat ja sipulit ja laita kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset melkein peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio, murskattu valkosipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen vähintään tunnin ajan välillä sekoittaen. 
  • Loppuvaiheessa lisää keiton joukkoon kypsät lihat ja anna vielä hautua, että maut tasoittuvat.

2 kommenttia:

  1. Kaalikeitto on loistava, minun lempi ruokia, kuten muutkin kaaliruuat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen pidimme keitosta välipäivän ja tänään söimme loput. Namskis, kaaliruoat vain paranee levätessään. :D

      Poista