lauantai 11. helmikuuta 2017

Laskiaispullat


Mantelimassalla vai hillolla? 
Vadelma vai mansikkahilloa? 
Vai kenties nutella täytteellä? ;)

Laskiaispullat (12 kpl)

3 dl maitoa
½ pakettia hiivaa
1 muna
¾ tl suolaa
1 dl sokeria
1 ½ tl kardemummaa
100 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 muna
1 tl vanilijasokeria
pinnalle raesokeria

  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot, sekä pehmeä voi taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
  • Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja taittele siitä ilma pois. Rullaa taikina pötköksi ja jaa se kahteentoista osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kohota ne hyvin liinalla peitettynä.
  • Sekoita munan joukkoon vanilijasokeri ja voitele tällä kohonneet pullat. Ripottele pinnalle raesokeria.
  • Paista 225 asteessa n. 10min.
  • Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä mieltymyksesi mukaan.


4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ja varmaankin maukkaita. Itse en ole tehnyt moneen vuoteen, sillä äitini ja mieheni eivät halua niitä. Ostan itselle paritai sitten käyn kahvilassa ja ostan sekä nautin siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillähän nämä pullat siis leipoo mies ja on hyviä! Muuten yleisesti minä olen se joka meillä leipoo, mutta pullataikinaan en koske. :,D Miehen leipomat pullat ovat niin hyviä, etten kahviloissa juurikaan uskalla ostaa pullaa, koska yleensä ne tuottavat vain pettymyksiä. :D

      Poista
  2. Kyllä yhet pullat pittää laskiaisena paistaa :) Itse tykkään parhaiten mantelimassasta, mutta muutkin menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt, kun oikein rupesin miettimään, niin mä en ole varmaan koskaan edes maistanut laskiaispullaa mantelimassalla. Pitäisi varmaan koklata, tai siis laittaa mies tekee seuraavaksi sellaisia. Mies siis leipoo nämä meidän pulallat. Hän on pullataikinan kanssa erityisen taitava. <3 Minä olen yleensä se joka meillä leipoo, mutta pullataikinaan en koske! :D

      Poista