tiistai 27. helmikuuta 2018

Hampurilaissämpylät


Hampurilaissämpylät (8 - 10 kpl)

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
n.4 dl vehnäjauhoja
n.3 dl täysjyvä durumvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 rkl öljyä (tai pullomargarinia)
(maitoa voiteluun ja siemeniä päälle)

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri ja osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaksi loput jauhot käsin tai koneella. Lisää rasva melko loppuvaiheessa. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
  • Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin puolentoista tunnin ajan. 
  • Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 8-10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä taikinapalloja kevyesti kädellä. Anna kohota vielä n. 30 min. peitettynä.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle halutessasi siemeniä. Paista 10 - 15 min. 


2 kommenttia: