sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Banaanimuffinssit mansikka-valkosuklaa kuorrutteella


Keittiö-blogini on vietellyt hiljaiseloa syystä, että meillä on ollut keittiöremontti käynnissä. Remontti on edelleen aavistuksen vielä kesken, mutta juuri sopivasti ystävänpäiväksi saimme lieden käyttöön.
Työkavereita päätin ilahduttaa näillä makoisilla muffineilla. Vehnäjauhot voi vaihtaa gluteenittomaan jauhoseokseen ja kerman laktoosittomaan tai maidottomaan vastaavaan tuotteeseen.

Banaanimuffinssit mansikka-valkosuklaa kuorrutteella (n. 12 kpl)


3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl pullomargariinia
1 dl kermaa (maitoa, vaniljakastiketta..)
2 kananmunaa
2 banaania muussattuna

  • Sekoita puuhaarukalla kuivat aineet keskenään.
  • Lisää loput aineet ja sekoita hyvin tasaiseksi.
  • Jaa taikina vuokiin lusikalla.
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 15 - 20 minuuttia.

kuorrutus
100 g huoneenlämpöistä voita (ei sulatettua)
n. 80 g mansikka-tomusokeria
80 g valkosuklaata
1 keltuainen

  • Sulata valkosuklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuainen joukkoon. Lisää lopuksi valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä tai maistuu esim. liian voiselta voi tomusokeria vielä lisätä.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti