Banaanit pääsivät minun makuuni kypsymään liian kypsiksi. Skepon ohjetta hieman muunnellen syntyi pyöreään 25 cm vuokaan herkullinen banaanipiirakka. Mitään ei tarvitse vatkailla.
Helppo, nopea ja herkullinen banaanipiirakka
75 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa/kermaa/vispikermaa
- Muussaa kulhossa haarukalla banaanit huoneenlämpöisen voin kanssa soseeksi. Lisää joukkoon Fariinisokeri ja muna ja sekoita nopeasti. Sekoita eri kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa vatkaamista. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
- Tee muruseos jauhosta, sokerista ja voista nyppimällä ainekset sekaisin. Ripottele seos piirakan päälle.
- Paista 175 asteessa noin 35 min uunin ala- tai keskitasolla uunista riippuen.
- Tarjoile vaniljajätskin, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.
Voi että kun on herkunnäköinen banaanipiirakka!
VastaaPoistaJa on vielä helppo tekoinen! ;)
PoistaTämäpä kuulostaa hyvältä! Otin talteen. Nämä nopeat ja helppotekoiset ohjeet kiinnostaa, koska välillä arki on niin hektistä ettei ehdi väkertää mitään monmutkaisia leipomuksia.
VastaaPoistaHelpot ja vähäsotkuiset ohjeet ovat parhaita ja yleensä myös parhaimman makuisia. :D Helpot ja parhaimmat mustikkamuffinit on kans yksi suosikkiohjeistani. Ilman mustikoitakin tai muilla marjoilla korvattuna onnistuu aina. :)
PoistaKiitos ohjeesta! Tein tätä eilen, ja tuli ihan hirmuisen hyvää :)
VastaaPoistahttp://ainalahellani.blogspot.fi/2017/11/ma-en-olis-halunnu-tata-talvea.html
Kiva, että tykkäsit! :D Taidanpa tehdä tätä itsekkin huomenna, kun hedelmäkulhossa sattuukin juuri olemaan pari jo hyvin kypsää baanaania. :P
PoistaNäyttääpä hyvältä. Taidan kokeilla!
VastaaPoistaToivottavasti piirakka maistui. 🙃
Poista