Mies oli illan pellolla äestämässä ja tiesin, että pimeys kerkiää laskeutumaan ennen kuin homma tulee tehtyä. Jotain iltapalaa piti kehitellä, joka olisi kuitenkin yötä vasten vähän kevyempää naposteltavaa. Jääkaapistakaan ei oikein raaka-aineita löytynyt, mutta kierros pihalla ratkaisi pulman.
Vuohenputkipiirakka (n. 26 cm vuoka)
pohja
1 dl kaurahiutaleita 2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl öljyä
1 dl vettä
Sekoita käsin pohjan ainekset nopeasti keskenään, muodosta taikinasta pallo ja painele taikina sormin, voidellun piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille.
täyte
täyte
n. 5 dl huuhdeltuja nuoria vuohenputken lehtiä silputtuna *
1 punasipuli
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa (tai juustokermaa, sipulikermaa...)
2 dl juustoraastetta
mustapippuria, ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
mustapippuria, ripaus suolaa
pinnalle juustoraastetta ja auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
- Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10min ja valmista sillä aikaa täyte.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja siemeniä.
- Paista uunin alastasolla 175 asteessa n. 30min.
Hei! Ohjeesi kuulostaa mielenkiintoiselle ja houkuttelisi testaamaan. Opettelen vasta käyttämään nokkosen, horsman ym tavallisten lisäksi muita luonnonyrttejä. Miten tunnistan vuohenputken varmasti?
VastaaPoistaMm. kolmiparisten lehtien perusteella olen opetellut erottamaan vuohenputken. Kerään myös vuohenputket syöntiin aika lailla samasta paikasta joka vuosi, josta olen nähnyt miltä kasvi aikuisena näyttää. Kyllä vuohenputken oppii helposti tunnistamaan. :D https://www.vogel.fi/terveys/villivihannes_vuohenputki.php
Poistahttps://yrtteily.wordpress.com/2017/05/01/vuohenputkipesto/
ja esim. Lehtiruodin kouru erottaa sen muun muassa myrkkykeisosta. :)
Namskis; eilen söimme jo tämän kevään toisen vuohenputkipiirakan; herkullista. :D