tiistai 15. marraskuuta 2016

Valkosipuli-kermalantut


Koivurannan Nannen innoittamana eilen kauppareissulta tarttui mukaan pussillinen lanttuja. Nanne oli valmistanut herkullisen näköisiä valkosipuli-kermalanttuja. Nyt löytyi lanttulaatikolle kilpailija!! Perinteinen lanttulaatikko on makuuni turhan vahvan makuinen, joten meidän joulupöydän lanttulaatikko taidetaan todella korvata tällä herkulla! Lantun maku on mieto ja ulkonäöstä menee kermaperunoista, joten voisin kuvitella tämän uppoavan myös perheen pienemmille, jos jättää sanan lanttu mainitsematta. Loistava perunan korvike ja sopii myös karppaajille!

Lanttulaatikon haastaja valkosipuli-kermalantut

n. 1kg lanttua
n. 5 valkosipulin kynttä
paahdettua sipulia
mustapippuria, reippaasti suolaa
2 dl kuohukermaa
2 - 2 ½ dl 15% ruokakermaa
voita

  • Kuori ja lohko lantut neljään osaan. Viipaloi lohkot ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kattilassa reilusti vettä kiehuvaksi ja mausta vesi reilusti suolalla. Keitä lanttuviipaleita suolavedessä 5 - 10 min, että pehmenevät hieman. Valuta kuiviksi. 
  • Voitele uunivuoka voilla. Levitä vuoan pohjalle kerros lanttuviipaleita ja ripottele pinnalle valkosipulimurskaa, suolaa, rouhittua mustapippuria ja paahdettua sipulia. Valmista toinen kerros samalla tavalla. Levitä pinnalle vielä kerros lanttuja, niiden päälle hieman suolaa ja loput valkosipulimurskat. Kaada päälle kermat ja pinnalle vielä muutama ohut voilastu. 
  • Paista 200 asteisessa uunissa n. 45 min. Anna vetäytyä 10 - 15min ennen tarjoilua. 


4 kommenttia:

  1. Kiva että tykkäsit!!!! ☺ Ja nämä sun kuvat näyttää niiiin herrrkullisilta, että mun on kans mitä pikimmiten tehtävä näitä uudestaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei häviä kyllä yhtään kermaperunoille! Todella hyvän makuinen lisuke ja kivaa vaihtelua perunalle! :D Kiitos ohjeesta! <3

      Poista
  2. Siis, tää on niin herkullisen näköistä herkkua, että täytyisi päästä maistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti testata! Meillä on jo taas lanttuja ostettu, että tällä viikolla tehdään jo uus satsi. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...