Meillä herkuteltiin isänpäivänä tällaisella vanilja-juustokakulla. Browniepohjaa en ole aikaisemmin kokeillut, mutta tästä tuli kyllä erityisen hyvää. Haluan joskus kokeilla tehdä pohjan päälle hyytelökakun. Kakun kruunaa helppo omatekemä kinuskikastike.
pohja
120 g voita
120 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
juustotäyte
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
400 g vanilja tuorejuustoa
vanilja-aromia tai vanilja makusiirappia
1 ½ dl Arla Lempi maitorahkaa
- Valmista pohja kattilassa. Sulata voi ja suklaa. Ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmunat yksitellen. Sekoita joukkoon lopuksi jauho, mutta vältä turhaa vatkaamista. Kaada taikina voidellun vuoan pohjalle (pohjalle kannattaa laitta myös leivinpaperi).
- Paista 180 asteessa 20 min.
- Juustotäyte: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa nopeasti joukkoon vanilja-aromi ja tuorejuusto. Sekoita viimeisenä joukkoon maitorahka. Vältä turhaa vatkaamista. Kaada täyte pohjan päälle ja paista vielä 160 asteessa n. 60 min.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli.
1 dl kermaa
½ dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
- Keitä aineksia kattilassa 5-10min.
- Keittämisvaiheessa joukkoon voi lisätä myös hieman pikakahvijauhetta tuomaan kinuskiin mokkaisaa aromia!
Nam, kyllä on kelvannut tuollaisella herkutella! Mä en ole hetkeen taas leiponut mitään makeaa. Yks päivä kaupan tarjouskorista tarttui mukaan latte-suklaata, josko siitä jonkun juustokakun tekisi! :)
VastaaPoistaTäyteläistä ja makeaa. <3 Sekä uunissa, että hyydytetyt juustokakut on niiin hyviä!! <3 :D
PoistaBrowniepohja on kyllä tosi hyvää juustokakussa! :) Ite tykkään eniten ehkä hyydytetystä suklaajuustokakusta brownien kera
VastaaPoistaAika harvoin saa kahviloista hyvän Brownien; yli kypsynyttä, kuivaa ja mautonta. Pelkäsin tuossa omassakin kakussa, että paistan sitä liikaa, mutta niin ei käynyt. Tuo jäi juuri sopivan "tahmaiseksi". <3 Ehdottomasti kokeiltava seuraavaksi hyydytetyn kakun pohjaksi! :D
Poista