Tämä makaronilaatikko ei jauhelihaa kaipaa. Erittäin herkullista! Herneen proteiinipitoisuus on korkea, lähes sianlihan tasoa. Suomalainen hernerouhe on myös lisäaineeton ja edullista!
Suosittelen kokeilemaan.
2 dl kuoretonta hernerouhetta
3 dl vettä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa kuutioina tai raasteena
2 rkl öljyä
3 tl yrttimausteseosta
1 tl paprikajauhetta
mustapippurirouhetta myllystä
400 g makaronia
2 dl juustoraastetta
6 dl kasvislientä (1 kasvisliemikuutio ja 6 dl kiehuvaa vettä)
päälle: siemeniä
- Kaada hernerouheen päälle kiehuvaa vettä. Anna hautua noin puoli tuntia.
- Hienonna sipulit ja kuutioi tai raasta porkkanat. Kuullota hernerouhetta, sipuleita ja porkkanoita pannulla noin viisi minuuttia. Mausta seos.
- Keitä makaronit, mutta jätä vähän koviksi, sillä ne kypsyvät vielä uunissa.
- Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan. Kaada päälle kasvisliemi. Ripottele vielä hieman pinnalle juustoraastetta ja siemeniä.
- Paista noin 35 minuuttia 180-asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti