Tällaisen kakun tein jokunen vuosi sitten syntymäpäivilleni. Hain trooppisen ja raikkaan makuista kakkua ja mielestäni onnistuinkin tässä saamaan maut kohdilleen.
Trooppinen hyytelökakku
pohja:
n. 200g digestive-keksejä (tai kaurakeksejä)
n. 75g pullomargariinia (tai voisulaa)
täyte
½ prk flora vaniljakastiketta
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 levy pandan valkosuklaata
165 ml kookoskermaa
210 g trooppista hedelmähilloa
4 liivatelehteä
tilkka omenamehua/vettä/sitruunamehua
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan.
- Vatkaa vanilijakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja hedelmähillo.
- Kiehauta tilkka vettä tai mehua ja liuota joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja sekoita sillä aikaa kookoskerma sulatetun suklaan joukkoon ja vatkaa seos vanilja-tuorejuustovaahdon joukkoon.
- Lisää liivateseos huolellisesti sekoittaen trooppiseen vaahtoseokseen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mutta mielummin yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti