Runebergin päivää vietetään helmikuun 5. päivä.
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vanilijasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl murskattuja kaurakeksejä
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl tummaa rommia (konjakkia, punssia..)
pinnalle
paistonkestävää vadelmahilloa
2 rkl tomusokeria
muutama tippa sitruunamehua
tilkka vettä
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Mausta taikina rommitilkalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- (Voitele ja korppujauhota silikoninen runerbergin/muffinssivuoka) Lusikoi taikina runebergintorttuvuokiin (tai muffinivuokiin). Paina kostutetulla sormella pieni kuoppa taikinan keskelle ja tipauta kuoppaan nokare vadelmahilloa.
- Paista 200 asteessa n. 10-20 min riippuen vuokien koosta.
- Anna torttujen jäähtyä ja irrota ne vuuista.
- Kostuta torttuja hieman maidolla. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja pursota rinkula tortun päälle ja lisää vielä vadelmahilloa keskelle.
On ihanan herkullin blogi sulla ♥ Sattumalta tänne eksyin :)
VastaaPoistaKiitos Kirsti! Kiva, kun blogiini eksyit. <3 :D Meillä kokkaillaan päivittäin ja leivontaankin vähintään viikottain, joten blogi on kiva tapa tallentaa itselle mieleisiä ohjeita talteen ja jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. :D
PoistaHerkullisen näköisiä❤Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaNää on niin hyviä. <3 Mukavaa viikonloppua! <3
Poista