Tämä ohje on ollut vanhassa blogissanikin ja Koivurannan Nannen blogista olen tämän napannut.
Hernekeittoa ja omatekemien ruisnappien päälle sipaisu tuorejuustoa; nam!
Taikina on hyvin tahmeaa, joten vaikka käytin tälläkin kertaa olevinaan rutkasti ruisjauhoja kaulitsemiseen, niin ensimmäinen kaulinta takertui leivonta-alustaan kiinni. ´
Vasta seuraavalla kaulitsemisella alkoi napit irtoamaan. Eli jauhojen kanssa saa todellakin lotrata!
1 ¼ dl vettä
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 ¾ dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
- Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset. Anna hetken "kohota".
- Kauli taikina ohueksi ja irrota muotilla ruisnapit, pellille leivinpaperin päälle. Taikina on kovin tarttuvaa, joten ruisjauhoja voi käyttää reippaasti(!) taikinan kaulitsemiseen.
- Paista 240 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti