Kanttarellipiirakka (n. 27cm)
100 g pehmeää voita
1 dl juustoraastetta
½ dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja (tai sämpyläjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
½ dl kylmää vettä
täyte
2 dl voissa paistettuja ja miedosti suolattuja kanttarelleja
1 purjo (tai sipuli)
loraus rypsiöljyä
2 ½ dl juustokermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
½ dl juustoraastetta
juustoraastetta pinnalle
- Nypi pohjan kaikki ainekset keskenään, mutta lisää vesi aivan loppuvaiheessa. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Pilko kanttarellit ja purjo pieneksi ja sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada seos pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista 200 asteessa n. 40min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti