Tämä kakku on makean ystävälle oikea suussa sulava herkku.
Kakun koristeeksi sopisi tuoreet mansikat.
Kuvan kakku on tehty 21cm irtopohjavuokaan.
pohja:
180 g digestive/kaurakeksejä
75 g pullomargariiniä/voisulaa
täyte:
1 prk flora vanilla (vaahtoutuvaa kastiketta)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy pandan valkosuklaata
1 prk suklaa kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
tilkka vettä/kahvia/pikakahvia
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon margariini/voisula. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita valkosuklaa vesihauteeseen sulamaan.
- Vatkaa vanillakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Vatkaa joukkoon suklaa kondensoitu maito.
- Kiehauta tilkka vettä/kahvia/pikakahvia ja liuota joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja sekoita sillä aikaa sulatettu valkosuklaa suklaavaahdon joukkoon.
- Lisää liivateseos huolellisesti sekoittaen suklaavaahtoseokseen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mutta mielummin yön yli.
Näyttää hyvältä! <3
VastaaPoistaJa maistuu herkulliselta. :D Suklaa kondensoitumaito olikin minulle ihan uusi tuttavuus. Kerta kondensoitumaito on pelkästään niin hyvää niin eihän suklaalla höystettynäkään se voi pahaakaan olla, joten uskalsin heti kakun pyöräyttää ja kyllä kannatti. :D
PoistaIhana, nam..
VastaaPoistaTämä oli kyllä herkullinen kakku. :P
Poista