Taas oli päässyt banaanit ylikypsymään omaan makuuni ja jotakin hyvää teki mieli jälkiruoaksi.
Suussa sulavan banaanipiirakkaohjeen löysin Raidoilla blogista,
mutta puolitin ohjeen mahtumaan piirakkavuokaan.
Maku vain paranee jääkaapissa levätessä.
Maku vain paranee jääkaapissa levätessä.
1 - 2 (tummunutta) banaania soseena
2 munaa
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl sokeria (1 dl riittää)
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
75 g voita (tai pullomargarinia)
kuorrutus:
50 g voita
1 rkl kahvia
n. 125 g tomusokeria
- Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon kananmunat.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne sulatetun voin kans banaani-kanamunaseokseen.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
- Sulata voi kuorrutusta varten ja lisää siihen kahvi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja sekoita hyvin.
- Levitä kuorrute hieman jäähtyneen piirakan päälle. Ripottele pinnalle murskattuja pähkinöitä (tai mantelirouhetta tai nonparelleja.
- Anna kuorrutteen jähmettyä ennen piirakan leikkaamista.
Testiin menee! :)
VastaaPoistaVoita ja sokeria; nam! :P
Poistano namskis! Ihanan näköistä.
VastaaPoistaHelppo tehdä ja on hyvää! :P
Poista