Suussa sulava marenki-mustikkapiirakka (26 cm vuoka)
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta (tai ½ dl vehnäjauhoja)
n. 3 dl (maun mukaan) mustikoita
marenki:
2 kananmunan valkuaista
½ dl sokeria
- Vaahdota huoneenlämpöiset rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset hyvin sekaan. Yhdistä jauhot ja lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjan päälle mustikat.
- Paista 200-asteessa uunin alimmalla tasolla tai uunin pohjalla 15min.
- Vaahdota valkuaiset ja lisää samalla joukkoon sokeri pienissä erissä. Marenki on tarpeeksi kovaa, kun vaahto pysyy kulhoa kallistettaessa paikallaan. Levitä tai pursota marenki piirakan päälle ja kypsennä piirakkaa vielä 10min.
Jahas, eikun kokeilemaan. Kiitos ohjeesta 😋
VastaaPoistaMitenhän mulla on jäänyt kokonaan tämä kommenttisi huomioimatta. Toivottavasti lopputulos oli herkullinen. <3:D
VastaaPoistaHaha, palasin taas ohjeella, kun muistelin viimekertaista niin hyvällä. En vain muistanut mistä ohje, mutta onneksi löytyi helposti 😍
PoistaKiitos ihanasta kommentista! 😊
Poista