tiistai 20. syyskuuta 2016

Omatekemät nugetit ja kesäkurpitsa ranskalaiset


Koivurannan Nannen innoittama tuli valmistettua ihan mielettömän hyviä gluteenittomia ja kananmunattomia kananugetteja ja kesäkurpitsa-parmesaani "ranuja". Helppoja valmistaa ja erityisen maukkaita. Näitä tulee varmana tehtyä toistekkin!   Broilerin sisäfileet olivat juuri sopivasti punaisella lapulla tarjouksessa ja polentaa hyllyssä jäljellä yksi paketti.  


Omatekemät kananugetit

n. 480 g maustamatonta broilerin sisäfilettä
n. 1-2 dl polentaa
suolaa
voita paistamiseen

  • Pyöräytä fileet suolalla maustetussa polentassa.
  • Paista kypsiksi ja kullanruskeiksi voissa paistinpannulla. 


Kesäkurpitsa ranskalaiset


kesäkurpitsaa
parmesanraastetta
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
öljyä

  • Pilko kesäkurpitsa pitkän mallisiksi lohkoiksi. Asettele palaset uunipellille leivinpaperin päälle. 
  • Valuta päälle sitruunamehua ja öljyä. Ripottele päälle suolaa (ihan reilusti). Kun tuntuu, että nyt on liikaa, todennäköisesti on sopivasti. Sitten mustapippuria. Lopuksi parmesaaniraaste. Sitäkin saa pistää isolla kädellä. 
  • Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min. Juusto saa vähän tummua; sitä paremmalta maistuu... ;)

2 kommenttia:

  1. Hei jee, kiva että uskaltauduit kokeilemaan & vielä siistimpää että tykkäsit! Meillä noista tykättiin TOSI kovin. Täytyykin taas joku päivä noita molempia tehdä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullisia!! Suunnittelin jo tekeväni nugetteja patongin väliin.. :P
      Kannattaa laitta kesäkurpitsoja itse kasvamaan! Helppo kasvi, kuhan ei laita liian aikasin maahan ja halla vie. :D

      Poista