Pataleivän ohje on vanhasta blogistani ja alkuperäinen ohje löytyy Maistuis varmaan sullekkin blogista. Padassa pinnasta tulee rapsakka, mutta sisusta jää pehmeäksi. Leivän valmistuminen vie aikaa, mutta teko on helppoa ja maku on ihan mahtava!
7 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
- Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puuhaarukalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti kelmulla (itse tein kannellisessa taikinakulhossa) ja anna kohota 12 - 18 tuntia.
- Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jouhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 min.
Kyllä tuli mielihalu leipään ja juustoon :)
VastaaPoistaVoisin miltein elää leivällä ja juustoilla; niihin tulee himo. :P
Poista