Keiton kanssa mehevät ja herkulliset sämpylät leivot tällä ohjeella.
Itse tykkään käyttää sämpylöitä tehdessä kuivahiivaa.
Kaalikeitto
n. vajaa 1 kg kaalia
muutama porkkana
sipuli
muutama valkosipulin kynsi
vettä
kasvisliemikuutio
suolaa, pippurisekoitusta, tinjamia, rosmariinia
pieni loraus siirappia
lihaa n. 400 g (viljaporsaan suikaleita, jauhelihaa, lapaa, lammasta tms.)
- Suikaloi kaalit, porkkanat ja sipulit ja laita kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset melkein peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio, murskattu valkosipuli ja mausteet. Keitä hiljalleen vähintään tunnin ajan välillä sekoittaen.
- Loppuvaiheessa lisää keiton joukkoon kypsät lihat ja anna vielä hautua, että maut tasoittuvat.
Kaalikeitto on loistava, minun lempi ruokia, kuten muutkin kaaliruuat.
VastaaPoistaEilen pidimme keitosta välipäivän ja tänään söimme loput. Namskis, kaaliruoat vain paranee levätessään. :D
Poista