Tästä ohjeesta tuli suosikki pizzapohja ohjeeni. Kuivahiiva sopi tähän paremmin, kuin hyvin!
1 pss kuivahiivaa
2 dl vähän kättä lämpimämpää vettä
n. 5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
½ dl öljyä
- Lämmitä vesi hieman käden lämpöä lämpimämmäksi ja sekoita siihen kuivahiiva. Lisää vispilän kanssa ensimmäinen desi jauhoja. Lisää joukkoon suola ja öljy.
- Alusta loput jauhoista käsin tai koneella. Kun taikinasta alkaa muodostumaan pallo ja se alkaa irtoamaan taikinakuhlosta alkaa jauhoja olemaan sopivasti. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
- Kauli tai painele taikina pellille, täytä haluamillasi täytteillä ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti