tiistai 20. joulukuuta 2016

Banaaniminikuppikakut


Banaaniminikuppikakut (20kpl)


taikina
1 banaani
2 rkl vaaleaa siirappia
2 rkl maitoa
60 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

  • Soseuta banaani kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon siirappi ja maito. 
  • Mittaa pehmeä voi ja sokeri eri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseoksen joukkoon vuorotellen banaaniseoksen kanssa. Kääntele ainekset varovasti sekaisin.
  • Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

kuorrutus
65 g huoneenlämpöistä voita (ei sulatettua)
n. 50 g tomusokeria
50 g valkosuklaata
1 keltuainen

  • Sulata valkosuklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa keltuainen joukkoon. Lisää lopuksi valkosuklaa ja vatkaa tasaiseksi. 
  • Tässä vaiheessa Itse lisäsin vielä hieman sitruunamehua ja jos kuorrute tuntuu liian löysältä tai maistuu esim. liian voiselta voi tomusokeria vielä lisätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti