keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Sämpyläpizzat


Sämpyläpizzat

2 dl huoneenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
3 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl pizzamaustetta
n. 2 ½ dl vehnäjauhoja
n. 2 dl sämpyläjauhoja

Täyte oman pizzamaun mukaan.

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi pallovispilällä. Lisää öljy ja mausteet. Alusta loput jauhot taikinaan (käsin tai koneella). Anna kohota noin puolituntia. 
  • Tee taikinasta pullia ja kohota niitä noin kymmenen minuuttia. Valmistele mieleisesi täyte (omissa pullissamme oli pohjalla ketsuppia, tomaattipyrettä ja runsaasti valkosipulia ja näiden päällä edellisen päivän jauhelihakastiketta, kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta).
  • Paina pulliin juomalasin pohjalla syvennys ja täytä. 
  • Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti